Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre reorganizarea CNAS: Un mediu concurențial duce la îmbunătățirea serviciilor. În Israel sunt 4 astfel de instituții publice | AUDIO

„Un mediu concurenţial ar putea duce la îmbunătăţirea serviciilor”, spune ministrul Alexandru Rafila, referindu-se la reorganizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Amintim, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului să gândească „schimbări profunde” la CNAS.

Alexandru Rafila anunță că există în lucru mai multe variante și a dat exemplu statului Israel, recunoscut pentru calitatea serviciilor medicale, unde există patru case de asigurări de sănătate, toate de stat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Trebuie să discutăm despre modul de organziare a serviciilor sau de decontare a serviciilor și opinia mea este că întotdeauna concurența este binevenită. De exemplu, în Israel există patru case de asigurări de sănătate – toate sunt publice, să ne înțelegem, nu sunt case private. O astfel de situație concurențială poate duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale. Dar, repet, discutăm de chestiuni de principiu nu discutăm încă despre amănunte”, a explicat ministrul Sănătății – Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Este o decizie care necesită multă muncă și profesionalism

„Ieri mi-a cerut soluția public, noi avem pregătite diverse variante și asta este o decizie care necesită multe acte normative și multă muncă și profesionalism. Deci este un drum, nu este o decizie”, a mai spus ministrul Sănătății.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Andrei Baciu, propus pentru postul de președinte al CNAS | AUDIO