Confidenţialitate

Legea prevenției în sănătate, adoptată tacit de Camera Deputaților

Legea prevenţiei în sănătate – inițiată de PNL – a trecut tacit de Camera Deputaţilor și merge la vot final în Senat.

După 2 luni de dezbateri controversate, proiectul de lege nu a mai intrat nici măcar în dezbaterea comisiei de sănătate.

Asta însemnă că varianta ajunsă la Senat este cea inițială care, amintim, prevede sancționarea pacienților care refuză să participe la acţiunile de prevenţie.

Am stat de vorbă cu deputatul PNL – Eugen Nicolaescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atunci când un proiect de lege este adoptat tacit, el se află în forma în care a fost depus. Cu alte cuvinte, comisia de sănătate din Camera Deputaților a întârziat dezbaterile de așa natură încât toate amendamentele care schimbau fundamental proiectul inițial să nu fie luate în considerare. Mârșăvia a fost și mai mare: s-a propus raport de respingere fără să se discute amendamentele”, spune Eugen Nicolaescu.

Liberalii au depus mai multe amendamente care modifică radical textul legii și elimină sancțiunile.     Acum, acestea vor fi depuse, din nou, la Senat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Să fie forma pe care noi am convenit-o în care este eliminată prevederea referitoare la posibilele sancțiuni, este eliminată prevederea referitoare la înființarea unei Agenții, trecută toată responsabilitatea în seama Guvernului. Textul de lege inițial se subțiază cu aproximativ jumătate din ce era în forma inițială”, a adăugat deputatul PNL.