Laura Codruța Kovesi în ședința secţiei pentru procurori a CSM: ”Prin raportul scris, Ministrul Justiției aplică retroactiv deciziile Curții Constituționale” – VIDEO

Secţia pentru procurori a CSM discută la această oră solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader,  privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA a fost chemat să îşi susţină punctul de vedere, iar la discuţii a fost invitat şi ministrul Tudorel Toader. După discuții purtate de procurori cu ministrul, Laura Codruța Kovesi și-a prezentat argumentele pentru care consideră ca fiind nefondat raportul avansat de Tudorel Toader săptămâna trecută. Ea răspunde celor 20 de „categorii de acte și fapte” în baza cărora Tudorel Toader i-a cerut revocarea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că îşi doreşte ca şedinţa în care se discută propunerea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie un ”un moment al adevărului, în care să prezentăm lucrurile aşa cum sunt, cu bune şi cu rele”.

Ministrul Justiţiei a adăugat că nu îşi doreşte ca şedinţa să se transforme într-o prezentare festivă a activităţii DNA.

Înainte de a da explicații, pentru fiecare punct în parte din Raportul prezentat de Ministrul Justiției, Laura Codruța Kovesi a spus că a pregătit un material cu activitatea DNA începând din 2016, urmând să ofere câte un exemplar membrilor CSM şi ministrului Justiţiei la finalul întâlnirii.

„Aceste motive sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate”, a declarat Kovesi.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS