Confidenţialitate

Propunerea de revocare a Laurei Kovesi, în dezbaterea CSM – VIDEO LIVE

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistratrii discută, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că îşi doreşte ca şedinţa în care se discută propunerea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie un ”un moment al adevărului, în care să prezentăm lucrurile aşa cum sunt, cu bune şi cu rele”.

Ministrul Justiţiei a adăugat că nu îşi doreşte ca şedinţa să se transforme într-o prezentare festivă a activităţii DNA.

”Luând în considerare lucrurile bune, datoria mea, fiind ministru al Justiţiei, este să scot la suprafaţă aceste lucruri, să le spunem public, să determinăm interpretarea legii în sesnsul bun. Eu mi-am îndeplinit această datorie, eu ştiu că noi avem competenţe partajate. (…) Am scos la suprafaţă -nu în totalitate – ceea ce am crezut că trebuie scos la suprafaţă. Dacă spuneam aceste lucruri anul trecut, nu mă lua nimeni în seamă. Este necesară o nouă abordare”, a declarat Tudorel Toader