Laura Kovesi răspunde celor 20 de „categorii de acte și fapte” în baza cărora ministrul Toader i-a cerut revocarea – VIDEO

Înainte de a da explicații, pentru fiecare punct în parte din Raportul prezentat de Ministrul Justiției, Laura Codruța Kovesi a spus că a pregătit un material cu activitatea DNA începând din 2016, urmând să ofere câte un exemplar membrilor CSM şi ministrului Justiţiei la finalul întâlnirii.

„Aceste motive sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate”, a declarat Kovesi.

„Ministrul reproșează unui magistrat că nu a prevăzut că va urma o decizie de admitere a CCR”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi a vorbit și despre comunicatul de presă al DNA privind OUG 13, despre care ministrul Tudorel Toader susține, în raportul său, că ar fi fost retras de pe site-ul direcției, cu motivarea că era vorba doar despre o opinie. Laura Codruța Kovesi l-a contrazis, aducând probe că acest comunicat nu a fost retras niciodată de pe site și poate fi accesat și acum, oferind în motivare și o captură a paginii pe care este pubicat, despre care spune că a fost realizată marți dimineață.

Laura Codruța Kovesi conduce Direcția Națională Anticorupție din 2013, fiind desemnată de două ori în această funcție.

Cel de-al doilea mandat și ultimul posibil potrivit legii, expiră anul viitor.

Laura Codruța Kovesi este cel de-al treilea procuror șef al principalei structuri anticorupție din România și cel mai eficient, judecând după rezultatele DNA din ultimii cinci ani și după laudele primite din partea Comisiei Europene, a Departamentului de Stat al SUA și a nenumărate ambasade occidentale.

Cariera Laurei Codruța Kovesi este însă marcată de un an, de nenumărate scandaluri, inclusiv interne, acuzații și câteva achitări importante dispuse de judecători.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS