La mulți ani, Gheorghe Hagi!

“Fotbalul pentru mine a fost întotdeauna bucurie. E un sport pe care l-am iubit întotdeauna. Cred că toată lumea se naște cu aptitudini particulare și cu un destin, al meu a fost să devin fotbalist”, declara Gheorge Hagi în urmă cu o lună pentru o publicație din Italia, citată de Agerpres.

Gheorghe Hagi s-a născut la 5 februarie 1965, în comuna Săcele din Județul Constanța. Descoperit de antrenorul Iosif Bukossy,
Gheorghe Hagi avea dar 10 ani când când s-a înscris la Centrul de copii și juniori al echipei Farul Constanța. La 15 ani este selecționat în echipa națională de tineret, iar la 17 ani, în ziua de 11 septembrie 1982, debutează în Divizia A, jucând integral meciul S.C. Bacău-F.C Constanța (3-0).

Gheorghe Hagi a debutat la echipa națională la vârsta de 18 ani, pe 10 august 1983 la Oslo, în meciul amical Norvegia – România.

Pele l-a nominalizat pe internaționalul român, în 2004, în cadrul unei ceremonii a FIFA, printre cei 125 cei mai valoroși fotbaliști în viață.

În 2007, Asociația Statisticienilor în Fotbal l-a inclus, pe locul 35, în topul celor mai buni fotbaliști ai ultimilor 100 de ani. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a, „pentru rezultatele obținute în perioada 1990—2000 prin participarea la turneele finale ale campionatelor mondiale și europene de fotbal și pentru întreaga activitate sportivă”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS