Confidenţialitate

”La drum cu tata” are premiera la KINOdiseea International Children Film Festival

”La drum cu tata”, filmul de debut al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, cunoscută pentru scurtmetrajul ”Apele Tac”, cel mai premiat scurtmetraj românesc din toate timpurile, cu peste 80 de premii câştigate la festivalurile international, va avea premiera la KINOdiseea.

Acțiunea filmului se întâmplă în 1968, la Arad. Frații Mihai și Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o simt față de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi impacat cu soarta in România ceaușistă, unde este medic și, cu inima îndoită, informator al securității.

Emil însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl poate salva. Într-o zi, sosește vestea că tatăl lor poate fi operat la Dresda. Ne aflăm însă în anul 1968, iar ei întâlnesc, în calea lor spre destinatie, tancurile care aveau să fie implicate în Primăvara de la Praga.

De vreme ce România refuză să se alieze cu Uniunea Sovietică, cei trei ajung într-o tabără temporară in RDG. Din cauza interventiei granița germano-cehoslovacă se inchide, iar cei trei nu se mai pot intoarce inapoi in Romania.
Negasind o alta solutie pentru apatriere celor trei li se ofera o viză de tranzit și le este, astfel, îngăduit accesul în Republica Federală Germană. Complet nepregatita familia trece peste hotare: Întâlnire neașteptată cu dușmanii de clasă – poate această situație să se termine cu bine?

Filmul ”La drum cu tata” va avea premiera duminică, 13 noiembrie, de la ora 19.30 la CinemaPro și va fi reluat luni, 14 noiembrie, de la ora 17.00, la Cinema Elvire Popesco.