Confidenţialitate

Klaus Iohannis: România nu va accepta cotele obligatorii de refugiați

România nu va accepta cotele obligatorii de refugiați propuse ieri de Comisia Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Iohannis. În opinia sa, soluția Comisiei nu ar fi oportună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Klaus Iohannis se plînge că Bruxelles-ul nu ar fi consultat statele membre înaintea anunțului de ieri. În acest fel, s-ar fi știut cîți refugiați poate primit fiecare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Comisia Europeană a propus ieri ca fiecare stat membru să preia o parte a refugiaților puși pe fugă de războaiele din Siria și din nord-estul Africii. În cazul României ar fi vorba de aproximativ 6 mii 300 de persoane. Altfel spus, 0,033% din populație.

Să mai spunem că Danemarca reia joi transportul feroviar internaţional către Germania. Traficul fusese suspendat pentru că cel puțin o mie 500 de refugiați din Siria și din nord-estul Africii au ajuns în statul scandinav în această săptămînă. Între timp, armata ungară a început exerciţii pentru apărarea frontierei cu Serbia. Budapesta vrea să trimită militari la graniță și să ridice un al doilea gard care să-i țină departe pe refugiați, pe lîngă cel de 175 de kilometri ridicat deja.