Confidenţialitate

Iohannis: Începând din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide | VIDEO

Din 8 februarie, după vacanța dintre semestre, majoritatea școlilor s-ar putea redeschide dacă situația epidemiologică nu se înrăutățește, a anunțat șeful statului.

Se va reveni la învățământul bazat pe coduri de culoare, a explicat Klaus Iohannis, după o ședință avută, joi, cu reprezentanți ai guvernului.

Președintele a insistat că vor trebuie respectate în continuare restricțiile sanitare actuale.

În scenariulverde, când numărul de infecții cu SARS-CoV-2 dintr-o localitate este redus, toți copiii vor merge la grădiniță și la școală. În scenariul galben, vor merge la școală copiii din ciclul primar și cei din clasele de ani terminali. În scenariul roșu, care presupune o rată mare de infecții, vor face cursuri la clasă doar elevii de școală primară.

“Am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Din semestrul doi, după vacanța de o săptămână la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

Asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni. În localitățile din scenariu verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În scenariul galben lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală, la grădiniță și școală, copiii de la grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali, 8 și 12. În scenariul roșu merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Decizia a fost luată după discuțiile cu ministrul Sănătății, ministrul Educației, dr. Raed Arafat și dr. Adriana Pistol.