Confidenţialitate

Klaus Iohannis îl primeşte luni pe ambasadorul SUA Hans Klemm

Președintele Klaus Iohannis îl primeşte, luni, la Palatul Cotroceni, pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, primirea de către şeful statului a lui Hans Klemm este programată pentru ora 18.00.

Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, miercurea trecută, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Departamentului de Stat, în prezența secretarului de Stat, John Kerry, şi a ambasadorului desemnat al României în SUA, George Maior.

În calitate de ambasador, Hans G. Klemm a declarat că se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane.

În ceea ce privește combaterea corupției din România, diplomatul american susține că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său.

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm pentru postul de ambasador în România, el fiind confirmat în funcţie prin votul Senatului american din 5 august.