Iohannis, despre Dragnea: Un infractor cocoțat în vârful partidului, care progresează în fake news

„Fake news” – așa rezumă Klaus Iohannis scena valizelor aduse ieri în Parlament de Liviu Dragnea cu șapte capete de acuzare la adresa sa. Președintele a aruncat inițial mănușa la o întâlnire pe teme de educație.

Întrebat ulterior de ziariști dacă Liviu Dragnea este cel căruia îi reproșează că ar manipula, Klaus Iohannis a devenit explicit. Spune că în valiză ar fi doar „minciuni pesediste adunate de-a lungul a cinci campanii electorale”.

„Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Iar acest infractor Dragnea, care s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului, progresează. Din păcate, nu în domeniul calităţii politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat este ceea ce în ziua de astăzi se numeşte fake news. Mai demult, se numeau pur şi simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate. (…) Iar dacă discutăm despre ce a fost ieri nu pot să nu menţionez valizele. Constat cu tristeţe că şi în acest domeniu politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale – ‘O scrisoare pierdută’, am avut acea fază ciudată cu bileţelul roz şi regăsit. Şi acum am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele a adăugat că nu are niciun fel de legătură cu apariţia valizelor cu documente referitoare la Tel Drum, „contrar celor vehiculate de unii mincinoşi”.

„Nu ştiu ce e cu aceste valize, nu am niciun fel de legătură, nu ştiu ce e în ele. Însă înţeleg că jurnaliştii care au primit aceste documente vor arăta ce este în valiză”, a mai spus şeful statului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS