Confidenţialitate

Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 40%: Un demers politicianist, populist, electoralist, fără niciun fundament | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis cataloghează drept electorală inițiativa PSD de a reveni, cu ocazia rectificării bugetare, asupra creșterii punctului de pensie.

Șeful statului a reamintit că nu ar fi fost posibil ca pensiile să crească cu 40%, așa cum prevedea legea dată în timpul guvernării PSD, fără să afecteze major economia.

“Este un demers politicianist, populist, electoralist, fără niciun fundament. Guvernul a motivat în nenumărate rânduri de ce creșterea pensiilor este doar atât cât este.

Să vii acum în Parlament și să spui că din opoziție știi mai bine decât Guvernul câți bani sunt, mi se pare un demers total contraproductiv.

Curtea Constituțională a constatat că în Parlament nu se pot lua decizii care pun în dificultate finanțele publice ale țării”, a declarat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rectificarea bugetară va fi dezbătută în comisiile reunite de buget-finanțe, care vor da un aviz până pe 10 septembrie. Apoi, cu modificările aduse de parlamentari, va merge la votul plenului, susține liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.