Confidenţialitate

Președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud cu aceeași aeronavă privată de lux cu care a efectuat deplasări în Emiratele Arabe și în țări din Africa | AUDIO | GALERIE FOTO

Președintele Klaus Iohannis și-a început luni, 22 aprilie, vizita oficială în Coreea de Sud. Șeful statului a apelat și de data aceasta la un avion privat de lux, același cu care a călătorit și în Emiratele Arabe și în țări din Africa. Miniștrii care fac parte din delegația președintelui au plecat cu alte avioane spre Coreea de Sud.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, împreună cu soția sa, în Coreea de Sud cu un avion privat. E vorba despre o aeronavă a companiei Global Jet Luxembourg, aceeași cu care a mai călătorit anul trecut și în Africa și în Emiratele Arabe Unite, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de Boarding Pass, site-ul cu informații din domeniul aviației.

Avionul poate transporta până la 13 pasageri, este foarte spațios, dotat cu cabină de duș și cu scaune și canapele ce se pot transforma în paturi. Are o autonomie crescută și a permis zborul fără escală de la Sibiu la Seul, distanță parcursă în 10 ore și 15 minute.

Președintele este însoțit în Coreea de Sud de ministrul de Externe, Luminița Odobescu, ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, ministrul Energiei, Sebastian Burduja și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Surse din MApN citate de G4Media susțin că toți acești miniștri au plecat cu alte avioane spre Coreea de Sud.

Klaus Iohannis are întâlniri cu președintele și premierul din Coreea de Sud, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai comunității românești din această țară.

Anul trecut, președintele României a cheltuit  peste opt milioane de euro pe 34 de deplasări externe, în țări precum Japonia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Brazilia, Argentina și state din Africa, potrivit Administrației Prezidențiale, care nu a prezentat deflacat costurile pentru fiecare zbor.

În iunie, Administrația Prezidențială epuizase deja banii pentru deplasări externe, iar Guvernul a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro.

Sursa foto: Presidency.ro

Citește și: Parlamentul urmează să aprobe participarea a până la 8 militari români la două operațiuni de securitate maritimă împotriva rebelilor Houthi | AUDIO