Confidenţialitate

Klaus Iohannis, după întrevederea cu cancelarul federal al Austriei: „Am convenit să continuăm procesul de aderare completă a României la spațiul Schengen”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi, 7 martie, la ora 10:30, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu cancelarul federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, a anunţat Administraţia Prezidenţială. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

Întâlnirea are loc după mișcarea neașteptată de ieri de la Congresul partidului Popular European (PPE) care are loc la București și unde delegația Austriei nu a mai votat contra manifestului electoral al formațiunii care cere aderarea terestră a României la Schengen. Inițial, politicienii austrieci au declarat că vor vota împotrivă.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa ulterior la Congresul PPE, unde va susține un discurs.

„În dialogul meu cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare completă a României la spațiul Schengen până vom atinge obiectivul final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă și acest lucru va consolida și mai mult securitatea UE în beneficiul tuturor cetățenilor noștri”, a scris președintele Klaus Iohannis pe X.

Sursa foto: Presidency.ro

Citește și: Nicolae Ciucă, despre decizia delegației austriece privind aderarea României la Schengen: „Austria nu a mai votat împotrivă. România trebuie să intre cu drepturi depline în spațiul Schengen”