Confidenţialitate

Nicolae Ciucă, despre decizia delegației austriece privind aderarea României la Schengen: „Austria nu a mai votat împotrivă. România trebuie să intre cu drepturi depline în spațiul Schengen”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis miecuri seară că răzgândirea delegației austriece privind aderarea cât mai curând a României la spațiul Schengen reprezintă „o victorie pentru România”. Miercuri, în timpul congresului Partidului Popularilor Europeni (PPE) desfășurat în perioada 6-7 martie la Romexpo, delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen.

Austria nu a mai votat împotrivă. De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în spațiul Schengen”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Șeful PNL a adăugat că „PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil”.

Tot miercuri, europarlamentarul PNL Sigfried Mureșan anunța pe pagina sa de Facebook decizia austriecilor.

„Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate”.

Inițial, partidul condus de cancelarul austriac Karl Nehammer anunțase că va respinge manifestul PPE din cauza unor aspecte considerate linii roșii, inclusiv extinderea Schengen.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Siegfried Mureșan: Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al PPE care cere aderarea României la Schengen. Acest vot arată ca blocajul a fost depășit