KINOdiseea: Cele mai bune filme pentru copii și adolescenți

KINOdiseea, cel mai mare festival de film pentru copii și adolescenți din Europa Centrală și Sud-Est, îi așteaptă pe tinerii spectatori cu premiere naționale și internaționale, filme premiate și apreciate de critică și public, workshopuri, ateliere și un bal mascat tematic.

După un weekend plin de filme și workshopuri, KINOdiseea continua până duminică, 20 noiembrie, la Cinema Pro, Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului și Hollywood Multiplex.

Printre titlurile de neratat la festival pe parcursul acestei săptămâni sunt: animația Abulele, descoperirea anului în Israel, Rauf, o poveste emoţionantă din Turcia, The Pitch, primul film rusesc care abordează relațiile inter-etnice dintre tineri, Sindicatul de cârpă, povestea lui Vania, un adolescent retras ce devine ținta unui grup rebel în Rusia anilor noștri.

Cel mai bun film din competiția de la Deauville Film Festival, Sing Street, ne întoarce în timp, într-un Dublin din 1980, văzut prin ochii unui băiat de 14 ani, pe nume Conor.

kinodiseea2_credit-foto_naluca

Din Franța vine, în premieră în România, The Children of Chance, o poveste din Parisul celui de-al doilea război mondial, iar din Irlanda vine descoperirea anului de la Dublin Film Festival – Numele meu este Emily.

Ziua de vineri la KINOdiseea vă aduce un film de Taika Waititi, premiat la festivalurile internationale din Seattle, Boston și San Francisco – Hunt for the Wilderpeople, premiera națională a docu-dramei Fiica mea, Anne Frank, în regia lui Raymond Ley și câștigătorul Premiului Publicului la Munich Film Festival, At eye level.

kinodiseea3_credit-foto_naluca

Iarna lui Jill și Joy, un film recomandat copiilor peste 5 ani va mai avea în cadrul KINOdiseea două proiecții gratuite, marți, 15 noiembrie de la ora 10,:00 la Cinemateca Eforie și vineri, 18 noiembrie, de la ora 10:00 la Cinema Muzeul Țăranului.  La proiecție va participa și actrița Aava Merikanto.

Una dintre tradițiile KINOdiseea este organizarea unui Bal Mascat. Anul acesta, balul va avea loc pe 20 noiembrie, la restaurantul Elisabeta  (B-dul Elisabeta nr. 45), între orele 11:00 – 14:00. Această ediție este dedicată călătoriilor în gând și în faptă, cei mici putându-și descoperi tribul din care fac parte și vor descoperi tărâmuri nemaivăzute la atelierele de drumming prin metoda Totem, în care limbajul este sunetul tobelor africane, ale maracas-urilor amerindiene și ale apelor din tobele siberiene.

kinodiseea1_credit-foto_naluca

Facilitatorii atelierelor sunt Jean-Baptiste Odobestianu – musicoterapeut cu experiență de peste 12 ani în domeniu și  Ana-Maria Anghelescu – antropolog, cu specializare și în teatru de improvizație.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul kinodiseea.ro.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.eventbook.ro sau, în ziua proiecției, de la cinema.
Foto: Năluca
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS