Kevin Spacey va juca într-un film despre J.D. Salinger, autorul romanului “De veghe în lanul de secară”

Actorul american Kevin Spacey va juca alături de Nicholas Hoult în filmul biografic “Rebel in the Rye”, un lungmetraj dedicat scriitorului american J.D. Salinger, autorul celebrului roman “De veghe în lanul de secară” (“Catcher in the Rye“), potrivit variety.com.

Filmul “Rebel in the Rye”, în regia lui Danny Strong, se bazează pe biografia “J.D. Salinger: A Life”, scrisă de Kenneth Slawenski şi prezintă perioada în care celebrul autor se pregătea să scrie un roman care avea să devină un clasic al literaturii universale – “De veghe în lanul de secară”.

Kevin Spacey îl va interpreta pe Whit Burnett, profesor la Universitatea Columbia şi editor al Story Magazine. A devenit mentorul lui Salinger, ajutându-l să îşi descopere talentul de povestitor şi să se maturizeze ca scriitor.

Actorul britanic Nicholas Hoult, în vârstă de 26 de ani, va interpreta rolul principal în acest proiect cinematografic dedicat cunoscutului romancier american. Pelicula va prezenta apoi ascensiunea romancierului, dar şi decizia lui de a duce o viaţă extrem de retrasă, după succesul răsunător al acelui roman.

Scriitorul american Jerome David (J.D.) Salinger, care după 1965 s-a retras în satul Cornish, în New Hampshire, SUA, până la moartea sa, în 2010, a fost atât de discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii despre el, bazată, în parte, pe scrisorile sale personale.

Pe lângă celebrul roman “De veghe în lanul de secară”, J.D. Salinger a mai scris “Franny şi Zoey” şi “Nouă povestiri”. A murit pe 27 ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS