Confidenţialitate

Rusia: Jurnalista care a protestat în direct față de război și cenzură, amendată și eliberată după 14 ore de audieri | AUDIO

Jurnalista din Rusia care a protestat împotriva războiului din Ucraina în direct la televiziunea de stat a fost amendată. După 14 ore de audieri, ea a fost eliberată. La ieșire, a spus presei, în limba engleză, că ideea protestului i-a aparținut și că nu a mai implicat alte persoane.

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost amendată cu 30 de mii de ruble, adică aproximativ 250 de euro, dar nu pentru gestul de a protesta în direct împotriva războiului, ci pentru o înregistrare video pe care a pus-o zilele acestea pe internet în care denunța intrarea trupelor ruse în Ucraina.

Avocatul ei se temea că va fi judecată pentru publicare de așa zise informaţii false despre armata rusă, pentru care pedeapsa ajunge până la 15 ani de închisoare.

Jurnalista spune că interogatoriul a durat 14 ore și că nu a dormit de două zile. Ea a pledat nevinovat la acuzațiile de organizare a unui eveniment public neautorizat.

În ceea ce privește protestul în direct, jurnalista a spus presei că decizia i-a aparținut.

„Am luat singură decizia pentru că nu-mi place că Rusia a pornit această invazie. A fost cu adevărat oribil. Nu cred că reprezintă o surprinză, pentru că am doi copii și locuiesc cu mine”, a adăugat ea.

Jurnalista, al cărei tată este ucrainean, a mai declarat că nu a avut dreptul să discute cu rudele și că nu a avut acces la asistență juridică. Deşi a fost pusă în libertate ieri, ea riscă în continuare să fie condamnată la ani grei de închisoare.

Sursa foto: Captură foto Twitter / Julia Davis

Citește și: Rusia verifică dacă gestul fostei angajate a Russia 1 este o infracțiune prevăzută în Codul Penal | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.