Confidenţialitate

Rusia verifică dacă gestul fostei angajate a Russia 1 este o infracțiune prevăzută în Codul Penal | AUDIO

Autoritățile din Rusia verifică dacă fosta angajată editor a televiziunii Russia 1, care ieri a arătat în direct o pancartă pe care scria Stop Războiului, poate fi acuzată de diseminare de informații false, anunță agenția rusă de știri TASS. Agenția mai scrie, în știrea publicată la prânz, că Marina Ovsyannikova este în custodia autorităților, însă pe un cont de Twitter care pare că i-ar aparține, scrie că după o noapte dificilă, acum se află în arest la domiciliu.

Agenția TASS scrie că un Comitet de Anchetă din Rusia a inițiat o investigație preliminară în cazul Marinei Ovsyannikova.

Potrivit surselor citate de TASS, se verifică dacă afișarea cartonului în care acuza că la televiziunea la care lucrează se minte este sau nu o infracțiune prevăzută de Codul Penal.

Este vorba de articolul care vorbește despre diseminarea în public de informații false în mod deliberat despre Forțele Armate ale Federației.

Anterior afișării mesajului, în spatele unei prezentatoare ce se afla în direct, Marina Ovsyannikova a publicat un mesaj video pe instagram unde a spus: „Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Pervâi Kanal și am făcut propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta”. Femeia editor a fost reținută.

Apoi, pe un cont de Twitter ce pare a fi al său, apar noi mesaje, publicate astăzi.

Într-unul scrie că după o noapte dură, într-o locație necunoscută, a fost eliberată și pusă în arest la domiciliu. Apoi, în alt mesaj scrie că știe de la avocat că riscă până la 10 ani de închisoare pentru ce a făcut dar nu regretă nimic. Femeia are 2 copii.

 

Sursa foto: Captură foto Twitter / Julia Davis

Citește și: Salma, tânăra din Tunisia care urma să termine facultatea în Ucraina: Am mers 17 kilometri pe jos, cu valiza, prietenii mei nu mai au nimic | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.