Confidenţialitate

Jurnal de carantină: Ziua 18

Din 25 martie, România s-a alăturat statelor care au instituit carantina generală, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de nou coronavirus.

Experții insistă că izolarea socială este, la momentul actual, cea mai eficientă metodă de control, preluând astfel din presiunea pusă pe medici și asistente, aflați în prima linie de luptă cu actuala pandemie.

Zilnic, într-un Jurnal online de carantină, vă ținem la curent cu evoluția epidemică din țară, dar și din restul lumii.Grupul de Comunicare Strategică a raportat, de-a lungul zilei de miercuri, alte 22 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul cazurilor de nou coronavirus a ajuns la 5.990 în România, în creștere cu 523.

Bilanțul epidemic al deceselor a ajuns la 291.

O asistentă medicală din Brașov a fost răpusă de COVID-19. Soțul femeii a fost și el testat pozitiv.

Cea mai tânără victimă din România este o fată suferindă de leucemie, care s-a infectat în Spitalul de Urgență din Piatra Neamț.

758 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 59.272 de teste.

20 din cele 38 de cadre medicale de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Sfântul Gheorghe sunt infectate cu noul coronavirus.

Românii se tem cel mai mult de posibilitatea de a se infecta (46%), urmând în clasament temerea de a-și pierde veniturile (24%) și temerea de a nu a mai găsi mâncare (8%), potrivit unui sondaj.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reluat, sâmbătă, apelul ca populația să respecte regulile izolării sociale, inclusiv în perioada sărbătorilor, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili în fața noului coronavirus. “Nu mergeți cu copiii în vizită la bunici!”, a insistat Raed Arafat.

Președintele Societăţii Române de Microbiologie consideră actuala pandemie, provocată de noul coronavirus, să se întindă pe o perioadă de doi ani. În opinia lui Alexandru Rafila, intensitatea transmiterii ar urma să scadă, probabil, în anul următor. Doctorul a insistat, din nou, pe respectarea regulilor de igienă și distanțare socială.

Într-un interviu pentru Lumea Europa FM, Victor Marin a lansat invitația la un exercițiu de sinceritate: Ce vă vine în minte când auziți cuvântul „virus”?.

Sunt cercetați penal 3 suceveni au plecat din zona de carantină și au fost prinși, sâmbătă, la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, de unde intentționau să zboare în Germania la muncă sezonieră.

Statele Unite ale Americii au depăşit Italia, sâmbătă, raportând cele mai multe decese cauzate de COVID-19.

Primarul metropolei americane New York a anunţat, sâmbătă, că şcolile vor rămâne închise până în septembrie din cauza epidemiei de nou coronavirus. Bill de Blasio a invocat riscul prea ridicat pe care l-ar presupune reluarea cursurilor.

Epidemia de COVID-19 a ucis 13.832 persoane în Franţa.

Marea Britanie a raportat, sâmbătă, alte 917 cazuri mortale. Numărul total al deceselor se apropie de pragul a 10.000

Rusia a ajuns la 106 cazuri mortale. Administrația de la Kremlin a atras atenția că un aflux mare de pacienţi infectați cu noul coronavirus începe să pună presiune pe spitalele din Moscova.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depăşit pragul a 70.000 în Iran.

Premierul Japoniei le-a cerut concetăţenilor, sâmbătă, să se abțină de la vizitarea cluburilor şi barurilor de noapte şi să păstreze distanţa socială.

  • Jurnal online de carantină, realizat de Andrei Paleu