Coronavirus în România: Bilanţul urcă la 5.990 de infectări. S-au vindecat 758 de persoane

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că numărul cazurilor de nou coronavirus a ajuns la 5.990 în România, în creștere cu 523.

Bilanțul epidemic al deceselor a ajuns la 282.

Cea mai tânără victimă este o fată suferindă de leucemie, care s-a infectat în Spitalul de Urgență din Piatra Neamț.

758 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 208 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 59.272 de teste.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.984 de persoane. Alte 74.233 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 694 de cetățeni români sunt în continuare confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (420 în Italia, 196 în Spania, 20 în Franța, 9 în Germania, 37 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia  și câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg și Suedia). De la începutul epidemiei, 43 de cetățeni români aflați în străinătate au murit (13 în Italia, 9 în Franța, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia).

Cetățenii români confirmați cu noul coronavirus în Tunisia și Indonezia au fost declarați vindecați.

Într-o analiză a situației epidemice, Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că numărul femeilor care au contractat noul coronavirus este mai mare decât cel al bărbaţilor în România. În ceea ce privește cazurile mortale, raportul se inversează.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS