Arafat: Rămâneți acasă de sărbători! VIDEO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reluat, sâmbătă, apelul ca populația să respecte regulile izolării sociale, inclusiv în perioada sărbătorilor, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili în fața noului coronavirus.

„Nu mergeți cu copiii în vizită la bunici!”, a insistat Raed Arafat într-un interviu pentru Mediafax.

În opinia sa, prelungirea stării de urgență este „foarte justificată”, întrucât ridicarea restricțiilor la 16 aprilie ar transmite un mesaj de relaxare pentru cetățeni.

Potrivit lui, deciziile autorităților depind de evolua situația epidemică și de impactul noului coronavirus.

Șeful DSU a precizat că acoperirea feței este recomandată în spațiile publice, mai ales cele în care sunt multe persoane. Potrivit lui, purtarea măștii va deveni o obișnuință.

Peste 300.000 de măști vor fi distribuite către personalul ISU.

În cazul mănușilor, oficialul a atras atenția că acestea trebuie dezinfectate și scoase cu atenție.

Raed Arafat a transmis că capacitatea de testare a crescut, pentru că sunt mai multe aparate PCR disponibile la momentul actual.

În perioada următoare, ar urma să apară noi capacități de testare.

În cadrul interviului, Raed Arafat a apărat regula ca spitalele să suspende internările pentru pacienții care nu reprezintă urgențe și mai pot aștepta, pentru că înmulțirea cazurilor de COVID-19 pune presiune pe unitățile sanitare.

Relaxarea restricțiilor trebuie făcută „cu cap”, cu adoptarea unor măsuri compensatorii, precum reguli de protecție a angajaților la locurile de muncă.

„Este clar că nu poți să închizi populația luni de zile în casă”, a admis Raed Arafat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS