Confidenţialitate

Biden: Cine Dumnezeului se crede Putin de are impresia că poate stabili noi țări pe un teritoriu care nu-i aparține? | VIDEO

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a vorbit marți seara despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Joe Biden a oferit update-uri pe situația dintre cele două țări după escaladările care au avut loc în ultimele zile. Recent, legislatorii ruși i-au acordat președintelui Vladimir Putin permisiunea de a folosi forța militară în afara țării – o mișcare care ar putea prevesti un atac mai amplu asupra Ucrainei. Astfel, Vladimir Putin poate trimite trupe militare în Donbas.

Președintele SUA, Joe Biden, a descris evenimentele care au loc în prezent în Ucraina ca fiind „începutul unei invazii rusești în Ucraina”, în timp ce a dezvăluit noi sancțiuni dure pentru a pedepsi Moscova.

„Voi începe să impun sancțiuni ca răspuns, cu mult peste măsurile pe care noi și aliații și partenerii noștri le-am implementat în 2014. Și dacă Rusia merge mai departe cu această invazie, suntem pregătiți să mergem mai departe ca și cu sancțiunile”, a mai spus Joe Biden.

„Cine, în numele Domnului, crede Putin că îi dă dreptul să declare noi așa-zise țări pe un teritoriu care aparține vecinilor săi?” a întrebat Biden. „Aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului internațional și cere un răspuns ferm din partea comunității internaționale”.

Descrierea de către Biden a acțiunilor Rusiei în Ucraina ridică imediat miza răspunsului său. El și alți oficiali de rang înalt au promis să impună consecințe economice severe dacă trupele rusești trec în Ucraina, inclusiv asupra membrilor cercului intim al lui Putin și a instituțiilor financiare rusești.

Declarația video a lui Joe Biden

Sursa foto: Twitter / President Biden

Citește și: Rusia le-a transmis diplomaților săi să părăsească Ucraina / Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea lui Putin de a desfășura forțe militare în străinătate | LIVE UPDATE

Autor: Carmen Zanfir