Confidenţialitate

Jandarmeria scoate 700 de locuri la concurs

Jandarmeria Română scoate la concurs 700 de locuri la instituţiile de învăţământ postliceal ale instituţiei, dintre care 350 de locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi ‘Grigore Alexandru Ghica’ Drăgăşani, judeţul Vâlcea, şi 350 de locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ‘Petru Rareş’ Fălticeni, judeţul Suceava.

Candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii şi criterii specifice, anume să aibă cetăţenia română, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă media la purtare în perioada studiilor liceale minim 9, vârsta între 18 ani împliniţi şi 27 de ani (împliniţi în anul participării la concurs), înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile, apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, fără antecedente penale.

Locurile scoase la concursul de admitere sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Concursul se va desfăşura în perioada 13 – 21 ianuarie 2018.

Cererile-tip de înscriere se depun de către candidaţi la sediile Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene până la 5 decembrie 2017.

Ordinea de desfăşurare a probelor este următoarea: examinarea medicală, verificarea aptitudinilor fizice, proba de verificare a cunoştinţelor.

Proba de verificare a cunoştinţelor va fi susţinută la sediul Şcolilor Militare de Subofiţeri de Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni în data de 20 ianuarie 2018 şi va consta într-un test de tip grilă. Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se vor afişa pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ.

Pentru înscriere sau informaţii suplimentare, tinerii interesaţi se pot adresa celei mai apropiate unităţi de jandarmi sau pot accesa site-urile celor două şcoli de subofiţeri: www.scoaladragasani.ro şi www.jandarmeriafalticeni.ro.

Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare şi masă în cadrul instituţiilor de învăţământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum şi de celelalte facilităţi ale acestora (baze sportive, săli internet etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.