Confidenţialitate

Istoria cafelei – GALERIE FOTO

Cafeaua, una dintre cele mai răspândite şi îndrăgite băuturi din lume, se sărbătoreşte la nivel mondial pe data de 1 octombrie

Originile cafelei s-ar afla într-o regiune a Etiopiei numită Koffe. Povestea spune că un pastor de capre din secolul al IX-lea a observat efectele lor stimulatoare asupra caprelor sale și a început să experimenteze.

Cafeaua a fost apoi introdusă în lumea arabă prin Egipt și Yemen, unde începe să se cultive în scopuri comerciale.

În trecut, cafeaua era considerată aliment, nu băutură. Triburile est-africane măcinau boabele crude de cafea și, prin amestecarea cu grăsime animală, obțineau o pastă pe care războinicii o consumau pentru a avea mai multă energie în timpul luptelor.

cafea-shutterstock-4

În secolul al XVI-lea, cafeaua se răspândește în Orientul Mijlociu.

cafea-shutterstock-2

Primul magazin de cafea s-a deschis la Constantinopol în 1475, fiind numit Kiva Han.

cafea-shutterstock-5

Din Orientul Mijlociu, cafeaua s-a răspândit în India, Indonezia și America, dar și în Italia, prin schimburile comerciale dintre negustorii venețieni și cei din Africa de Nord și Egipt.

cafea-shutterstock-6

Din Italia a fost introdusă în restul Europei și acceptată pe scară largă după 1600, când Papa Clement al VIII-lea a numit-o „băutură creștină”, în ciuda provenienței sale.

cafea-shutterstock-1

Prima cafenea din Europa a fost deschisă la Veneția în 1645.

cafea-shutterstock-1

În București, Kara Hamie deschide în anul 1667 prima cafenea, pe locul în care astăzi se află palatul Băncii Naţionale a României.

cafea-shutterstock-3