ISMB: Mai puțin de jumătate dintre elevii care dau examene naționale au anuțat că vin la pregătire

Mai puțin de jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a care urmează să dea Evaluarea Națională, respectiv examenul de bacalaureat, au anuțat unitățile de învățământ că vor participa la pregătirea pentru cele două testări, anunță Inspectoratul Școlar al Capitalei.
În perioada 2-12 iunie 2020, în unitățile de învățământ din Municipiul București, vor avea loc activități de pregătire a elevilor, în vederea susținerii examenelor naționale.

Pentru organizarea acestor activități, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a comunicat instituțional cu reprezentanții autorităților locale, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, precum și cu directorii unităților de învățământ, care au elaborat proceduri specifice de organizare a activităților educaționale în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

„Până la acest moment, și-au anunțat participarea fizică la activitățile educaționale organizate de unitățile de învățământ: 7.156 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, 882 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar inferior și 5666 de elevi înscriși în clasele a XII-a Zi și a XIII-a seral/FR, precum și un număr de 1.090 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar superior”, arată, într-un comunicat, ISMB.

ISMB precizează că, pentru elevii care nu vor participa fizic la activitățile de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale, vor fi organizate activități de pregătire online sau de pregătire alternativă.

La nivelul Capitalei, sunt 16.552 înscriși în clasa a VIII-a, iar în clasele a XII-a și a XIII-a sunt, în total, 16.462 de liceeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS