Confidenţialitate

ÎPS Teodosie ameninţă cu instanţa dacă nu va putea ajunge la peştera Sf Andrei

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, amenință cu instanța dacă, din cauza restricțiilor din pandemie, nu va putea să ajungă, în ziua de Sfântul Andrei, la peștera care poartă numele Apostolului.

El a anunţat că îşi caută daja avocaţi care să-l reprezinte în isntanţă în această chestiune.

Arhiepiscopul Tomisului a spus că va apela la instanţă dacă restricţiile din pandemie îi vor împiedica pe credincioşi să ajungă la Peştera Sf Andrei.

Declaraţia a fost făcută într-o emisiune pe pagina de facebook a Arhiepiscopiei, în care a răspuns întrebărilor ascultătorilor.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși pentru că nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră strămoșească spirituală. Vom ține toate regulile. Este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei? Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar eu cred că pot să ajungă toți românii. Este cu adevărat apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 Decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pestera Sf Andrei se află în apropierea localității Ion Corvin, județul Constanța.

Pe 30 noiembrie, acolo este un adevărat pelerinaj, la care participă mii de credincioşi din toată ţara.

Teodosie Snagoveanu a oficiat zilele trecute o slujbă de „alungare” a Covidului, pe străzile unei comune din Constanța, la Cogeleac.

Slujba a fost făcută la cererea primarului comunei.

Alaiul de preoți condus de ÎPS Teodosie a fost urmat și de o dubiță dotată cu boxe, prin care era transmisă rugăciunea.

Reamintim, că de Paşte, Teodosie a împărtăşit credincioşii cu aceeaşi linguriţă şi a făcut o a doua slujbă, unde nu a respectat regulile impuse.