Confidenţialitate

Iohannis și Ciucă, mesaje de 1 decembrie. „O zi a celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului”, spune premierul. Șeful statului a postat un clip cu Arcul de Triumf

Ziua Națională va fi sărbătorită prin parade militare în marile orașe ale țării. Participă mii de militari, mijloace tehnice și zeci de aeronave. Până când vor începe ceremoniile, președintele și premierul au transmis mesaje de 1 decembrie.

Nicolae Ciucă a scris pe pagina sa de Facebook despre provocările pe care le are România în acest moment: intrarea în Schengen și războiul din țara vecină. A ținut să precizeze și că partidul pe care îl conduce „ rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor țării ”:

„La 104 de ani de la Marea Unire, ne găsim, din nou, într-un moment marcant al istoriei noastre: un război în desfășurare la granița de Est și un obiectiv național către care ne canalizăm toată energia, aderarea la Spațiul #Schengen. Și acum, ca și la încheierea Primului Război Mondial, principalele subiecte pe agenda națională sunt siguranța, stabilitatea și modernizarea României. Față de 1918, acum avem de partea noastră fonduri europene pentru reforme și dezvoltare, precum și protecția oferită de #NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie.

Avem astăzi datoria de a depăși orice diferențe de suprafață și a ne concentra eforturile pe atingerea obiectivelor de interes național, pe bunăstarea oamenilor, pe ziua de mâine. Să arătăm că 1 decembrie este, cu adevărat, ziua unității noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în fața tricolorului! Partidul Naţional Liberal rămâne un partid al tuturor românilor, devotat intereselor țării și cu un puternic angajament de a aduce România acolo unde îi este locul, alături de marile democrații europene. La mulți ani, #români! La mulți ani, #România!”.

Klaus Iohannis a ales în schimb să posteze un videoclip pe paginile sale de socializare, cu drapelul României și Arcul se Triumf. Pe fundal se poate auzi imnul țării, interpretat la pian:

Foto: Shutterstock

Citește și: Albumul Marii Uniri va fi expus la Muzeul Național de Istorie a României, începând cu 1 decembrie | AUDIO