Confidenţialitate

Iohannis: Scutul de la Deveselu este pur defensiv

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a avut în această dimineață o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis înainte de a vizita scutul anti-rachetă de la Deveselu. Cei doi înalți oficiali au discutat atât despre noile amenințări cu care se confruntă Alianței Nord-Atlantice înaintea summitului NATO de la Varșovia.

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția asupra faptului că sistemul de rachete de la Deveselu nu este îndreptat impotriva Rusiei, ci este menit să apere aliații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Mai mult, Klaus Iohannis a declarat că își dorește o prezență a militarilor aliați pe flancul estic al NATO, reprezentat de țara noastră și o prezență permanentă a militarilor aliați la Marea Neagră. Președintele României și-a exprimat dorința organizării mai multor exerciții militare multinaționale pe teritoriul țării noastre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Klaus Iohannis a făcut referire și la relațiile alianței NATO cu aspiranții la statutul de membru al alianței. Mai mult, președintele și-a declarat susținerea pentru Republica Moldova și Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.