Confidenţialitate

Iohannis: Șanse mari ca primul vaccin să fie aprobat înainte de Crăciun. Toată lumea primește primul lot simbolic

Toate țările Uniunii Europene vor primi la început, cantități mici de vaccinuri împotriva COVID, spune președintele Klaus Iohannis.

În România sunt așteptate în ultimele zile ale anului, după aprobarea Agenției Europene a Medicamentului – 10 mii de doze.

Apoi, în ianuarie în țară sunt așteptate 600 de mii de doze din cele contractate.

„Există o șansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de autoritatea europeană chiar înainte de Crăciun și între Crăciun și Anul Nou să fie distribuită prima șarjă, dar vor fi, din informațiile pe care le avem acum, aproximativ 10.000 de doze, deci va fi o tranșă simbolică pentru începerea simbolică a vaccinării.

10.000 de doze ajung pentru 5.000 de persoane. Următoarea tranșă este așteptată în ianuarie și ea va fi folosită în principal pentru a vaccina tot personalul medical.

Deja se lucrează la pregătirea primelor simulări, vor fi simulate centre de vaccinare, acțiuni mai ample, de transport. Lucrurile sunt bine pregătite.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri dimineață, ministrul Sănătății a explicat la Europa FM că angajații din secțiile de boli infecțioase vor fi primii dintre salariații din Sănătate vaccinați împotriva COVID.