Confidenţialitate


Învață cum să prepari o cafea excepțională cu gama de cafea boabe Jacobs Barista Editions la espressorul tău automat (P)


Învață cum să prepari o cafea excepțională cu gama de cafea boabe Jacobs Barista Editions la espressorul tău automat (P)

Pentru a obține ceașca de cafea perfectă, setările aparatului de cafea sunt cruciale. Micile ajustări pot face o mare diferență.

Sunt 4 elemente-cheie care influențează aroma cafelei din ceașcă:

  • Alegerea boabelor de cafea
  • Gradul de măcinare a boabelor de cafea
  • Proporția apă-cafea
  • Temperatura apei

Primul pas este alegerea boabelor, deoarece acestea determină gustul și intensitatea cafelei. Dacă preferi un gust echilibrat, vei alege boabele prăjite ușor. O prăjire intensă oferă arome mai aspre și gust bogat. Una dintre prejudecățile des întâlnite este că intensitatea se referă la cantitatea de cofeină a cafelei. De fapt, intensitatea este dată, în mare parte, de modul în care sunt prăjite boabele.

Gama de cafea boabe Jacobs Barista Editions este ideală pentru utilizarea în espressoarele automate. Boabele de cafea sunt prăjite lent la o temperatură scăzută și pentru mai mult timp pentru a-i conferi o aromă excepțională cafelei.

Dimensiunea de măcinare a boabelor de cafea va influența aroma cafelei. O granulație grosieră a boabelor de cafea are o suprafață mai mică de extracție, ceea ce este ideal când dorești o cafea cu un gust delicat.  Cafeaua măcinată fin are o suprafață mai mare din care apa poate extrage aromele, ceea ce conduce la un gust mai bogat.

De asemenea, proporția apă-cafea folosită va influența gustul din ceașcă. Utilizarea unei cantități mai mari de cafea va duce la un gust mai puternic, în timp ce adăugarea unei cantități mai mari de apă, va reda o cafea cu un gust catifelat și note de boabe ușor prăjite.

Temperatura apei este factorul cheie în extragerea aromei. O temperatură mai ridicată creează un gust mai puternic. Apa încălzită sub punctul de fierbere extrage nivelul optim de compuși aromatici. Când folosești apă care este puțin mai rece, aroma cafelei va fi mai slabă.

Dacă vrei să înveți mai multe despre lumea fascinantă a boabelor de cafea și să descoperi cum poți să aduci calitatea din cafenea chiar la tine acasă, accesează seria de cursuri Jacobs Barista Academy dând click aici.

Fii și tu un Jacobs Barista chiar la tine acasă!


Ultimele stiri
Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…