Confidenţialitate

7 lucruri pe care să le faci înainte de a cumpăra un aparat de cafea (P)

Aparatul de cafea este soarele în jurul căruia orbitează bucătăria ta: ziua crește pe măsură ce primele cești se prepară dimineața și scade când se pregătește ultimul ibric de cafea decofeinizată.

De aceea, cumpărarea unui nou model de cafetieră poate fi o decizie foarte importantă și se poate simți ca și cum fericirea întregii case se află în balanță. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a o face.

1. Gândește-te la costul pe termen lung.

Cumpărarea unui aparat de cafea nu este o cheltuială unică. Dacă optezi pentru o cafetieră cu o singură porție, cum ar fi un Nespresso sau un Keurig, vei investi în mod constant bani în cumpărarea capsulelor și a dozelor necesare. Dacă achiziționezi o cafetieră cu picurare, vei cumpăra filtre noi, precum și cafea sau boabe (și poate și o mașină de măcinat boabe). Cântărește opțiunile și gândește-te cu adevărat la ceea ce va fi mai bine pentru tine – și pentru bugetul tău.

2. Verifică temperatura de preparare.

Temperatura ideală de preparare pentru o oală de cafea este de 93° C, așa că, dacă îți place cu adevărat cafeaua (cu gust bun), trebuie să te asiguri că achiziționezi un aparat care poate prepara la temperaturi ridicate. Majoritatea aparatelor de top vor indica temperaturile de preparare pe cutie sau online.

3. Fă-ți un bilanț al cantității pe care o bei.

Dacă abia consumi o ceașcă pe zi, o cafetieră cu o singură porție ar putea fi perfect pentru tine. Dacă preferi o perfuzie de cafea care să te țină în mișcare toată ziua, atunci s-ar putea să îți doriți cel mai mare ibric disponibil. Caută aparate care pot conține până la 12 cești.

4. Ia în considerare caracteristicile speciale.

De abia poți să te pui pe picioare fără o ceașcă de cafea? Vei dori o mașină cu pornire automată pe care să o poți seta cu o seară înainte. Ești complet agitat în timp ce te grăbești să ieși pe ușă? Alege o versiune de cafetieră care se oprește automat, astfel încât să nu mai trebuiască să-ți faci griji pentru încă un lucru în timp ce te grăbești la serviciu.

5. Gândește-te cât de ușor este de accesat și de curățat.

Dacă trebuie să deschizi un capac pentru a adăuga cafeaua, iar acel capac se lovește de fundul dulapurilor superioare înainte de a se deschide complet, s-ar putea să nu fie ideal. Asigură-te că piesele se potrivesc în bucătăria și în stilul tău de viață. Adică, dacă te uiți la o cafetieră cu o carafă care trebuie spălată manual și nu ești sigur că ai acest timp în fiecare zi, poate că ar trebui să te orientezi spre ceva care poate fi spălat în mașina de spălat vase.

6. Decide ce fel de carafă vrei.

Există mai mult decât o simplă diferență vizuală între o cafetieră cu carafă din sticlă și una din oțel inoxidabil, termică. Recipientele din sticlă vă permit, evident, să vedeți cafeaua în timp ce este preparată și, de asemenea, tind să fie în aer liber, permițând aromei proaspete de cafea să se infiltreze în bucătăria ta. Dacă ritualul preparării cafelei face parte din ceea ce îți place, acest miros ar putea să nu fie negociabil. O carafă de sticlă se menține caldă timp de aproximativ 20 de minute; o oală termică, din inox, pe de altă parte, se va menține caldă până la o oră. Când ai terminat cu ea, trebuie curățată manual, în timp ce o carafă de sticlă poate fi pusă în mașina de spălat vase.

7. Compară opțiunile de cumpărare.

Nu vrei să te mulțumești cu o cafetieră pe care o urăști, așa că este mai bine să o cumperi de la un magazin care te-ar putea lăsa să te răzgândești dacă urăști neapărat modelul pe care l-ai ales. Când ai cumpărat ultima dată un espressor cafea? Ce ai mai făcut înainte de a face pasul cel mare?

Magazinele online sunt cunoscute pentru politica lor excelentă de retur – puteți returna orice articol în stare bună în termen de 14 zile, așa că păstrați-vă cutia dacă nu sunteți sigur că vă place cafetiera.