Confidenţialitate

Cum să faceți o ceașcă foarte bună la un aparat cu filtru (P)

Da, o cafea turnată cu grijă este glorioasă. Un aparat de cafea cu capsule este super simplu de folosit. Iar un espresso mătăsos și bogat de la un aparat de cafea care pare a fi înrudit de departe cu un Ferrari este nirvana. Există, de asemenea, moka din tinichea, dar fermecătoare, magia preparării la rece și alte vrăjitorii de cafea cu set de chimie. Dar un aparat de cafea cu filtru de picurare automat, încă cea mai răspândită metodă în majoritatea țărilor, a purtat prea mult timp o peliculă de inferioritate.

Cu puțină atenție și un aparat de cafea cât de cât decentă, totuși, este posibilă o cafea cu filtru perfect bună. Deși cu siguranță nu poate fi mai bună decât alte metode, mai deliberate, în ceea ce privește gustul, câteva modificări ale tehnicii de picurare automată vă pot oferi multe cești de cafea bună de băut, satisfăcătoare și convenabilă.

În ceea ce privește aparatul dvs., probabil că ceea ce aveți deja este în regulă. Totuși, dacă vă uitați la un aparat de cafea nou, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. La fel ca în cazul oricărui instrument, nu vă zgârciți: aparatele de cafea ieftine sunt făcute neglijent și nu se încălzesc suficient pentru a prepara în mod corespunzător.

Nu este nevoie să spargeți nici banca, cu un aparat de cafea tehnologic cu wifi încorporat sau trucuri cu LED-uri. În schimb, optați pentru ceva solid și fără artificii.

Iată câțiva pași simpli pentru a face o cafea mult mai bună la filtru.

  1. Păstrați aparatul curat, în interior și în exterior. Poate părea o chestie de la sine înțeleasă, dar depunerile de calciu și alte mizerii pot face ca cafeaua să fie amară, ca să nu mai vorbim de scârboasă. O dată pe lună, este o idee bună să curățați în profunzime un aparat de cafea, trecându-l printr-un amestec de 1 parte oțet la 2 părți apă, ca și cum ați prepara o oală întreagă. După ce ați preparat cafeaua, treceți amestecul a doua oară pentru o curățare maximă. Continuați cu o oală de apă plată pentru clătire. Dacă preparați bere cu un aparat care nu a fost curățat de ceva timp, este o idee bună să faceți acest lucru imediat.
  2. Folosiți cafea de calitate. Ca în cazul oricărei metode de preparare, materia primă este esențială. Nu este nevoie să vă aruncați pe chestii ultra-premium, deoarece tehnica de picurare nu ar putea valorifica la maximum complexitatea sa subtilă, dar o marcă bună de calitate superioară sau una preferată de la prăjitorul local va ajuta.
  3. Cumpărați cafea de calitate, întreagă. Pre-măcinată este un mare nu. Există școli de gândire diferite în ceea ce privește cel mai bun tip de râșniță dar diferitele lor efecte devin într-adevăr perceptibile doar atunci când se folosesc tehnici de preparare mai deliberate sau mai delicate. Pentru un aparat de cafea cu filtru, important este să așteptați până chiar înainte de a o prepara pentru a păstra cea mai deplină aromă.
  4. Măsurați. Cafeaua prin picurare este mai iertătoare decât alte metode în ceea ce privește măsurătorile precise. Totuși, asigurați-vă că nu supraîncărcați sau vă zgârciți – o regulă sigură este de două linguri sănătoase de cafea la 400 ml de apă. (Asta înseamnă aproximativ o lingură per cană).
  5. Clătiți bine filtrele. Acest lucru nu se aplică atunci când folosiți un filtru permanent cu ochiuri de aur, dar clătirea filtrelor de hârtie cu apă rece înainte de a prepara cafeaua le pregătește pentru filtrare și poate scăpa de impuritățile minuscule.
  6. Opriți căldura, imediat. Cafeaua datorează cel puțin o parte din gustul său superior faptului că este preparată și apoi lăsată să se așeze în aromă fără întreruperi. Cafeaua prin picurare, pe de altă parte, este preparată pe o carafă așezată pe un element fierbinte care menține cafeaua la o temperatură constantă aproape de fierbere. Sunteți în siguranță dacă aparatul dvs. are o carafă izolată, dar sticla este în regulă atâta timp cât opriți căldura (sau, mai bine zis, scoateți carafa din căldură) imediat ce ați terminat de preparat.