Confidenţialitate

Inspecția Sanitară: Beuran folosea în mod regulat „produsul incriminat”

Șeful Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana, a spus că, din referatele lui Mircea Beuran, reiese că „produsul incriminat”, cel care a dus la producerea focului în cazul femeii arse pe masa de operație, era folosit în mod regulat de medic. Acest lucru reprezintă o încălcare a protocolului preoperatoriu, informează Mediafax.

„Problema este că în referatele domnului profesor de obicei apare produsul incriminat ca fiind folosit în mod normal. Betadină în cantităţi foarte mici, clorhexidrină nu am văzut şi am verificat balanţa pe un an întreg. (…) Este vorba despre o neregulă, despre încălcarea unui protocol preoperatoriu. Acolo este specificat foarte clar cine efectuează aseptizarea câmpului, medicul operator, cu o cantitate de maximum 50 de mililitri dată în trei etape şi, atenţie, în acea procedură scrie foarte clar că trebuie să fie foarte atenţi la alergiile la iod. După imaginile video la care am avut un minim acces acolo a fost vorba despre o cantitate enorm de mare în jur de 200 de mililitri pe puţin care s-a folosit într-o singură etapă. Adică, s-a dat puţin pe corpul pacientului după care s-a luat o tăviţă renală s-a turnat toată cantitatea care evident s-a dus de jur împrejur”, a explicat Mioara Comana.

Afirmațiile au fost făcute, astăzi, la conferința de presă organizată la sediul Ministerului Sănătății, unde s-a prezentat raportul Corpului de control în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație de la Spitalul Floreasca.