Confidenţialitate

Incidente la protestul ciobanilor de la Palatul Parlamentului. Crescătorii de animale au intrat cu forța în curtea Legislativului – AUDIO/FOTO

IMG_20151215_111953Protest cu incidente  la Palatul Parlamentului – câteva mii de crescători de animale au forțat intrarea în curtea Legislativului.

Unii au sărit gardurile și au reușit să intre. Jandarmii au reușit cu greu să îi calmeze.

Fermierii au adus cu ei clopote și talăngi pentru a-și arăta nemulțumirea față de Legea Vânătorii – recent intrată în vigoare.

Ciobanii de la câmpie au dreptul la un singur câine de pază la stână, cei de la deal au dreptul la doi câini, iar cei de la munte – la trei câini.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 IMG_20151215_111910

Senatoarea Cristiana Anghel a ieșit în fața Parlamentuluiși le-a promis fermierilor că proiectul care limitează numărul câinilor la stână va fi abrogat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul protestatarilor depășește 2.500. La un moment dat, o parte a manifestanților au forțat porțile Palatului Parlamentului și au reușit să intre în curte, unde se află și acum.

De asemenea, protestatarii au avut ciocniri cu jandarmii, care au încercat să îi oprească să pătrundă în curtea Parlamentului. În busculada creată în încercarea manifestanților de a intra în curtea Parlamentului, un jandarm a folosit un spray lacrimogen.

IMG_20151215_111923

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Eneche, jandarmul a folosit sprayul pentru a se apăra, fiindu-i rupt un deget în busculada creată. În urma incidentului, jandarmul a fost dus la spital.

Reprezentanţi ai protestatarilor au fost invitatți la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, care urmează să să se întrunească pentru a discuta despre nemulțumirile acestora, respectiv noile modificări ale Legii vânătorii, după care să propună o serie de modificări către Ministerul Mediului.