Începe procesul lui Victor Ponta

Procesul lui Victor Ponta, trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, începe luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce procurorii DNA au trimis joia trecută dosarul la instanță.

Luni, de la ora 12.00, este primul termen stabilit de judecătorul de cameră premiliminară pentru verificarea măsurilor asiguratorii și preventive din dosar.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată joi pe Victor Ponta, alături de alte patru persoane, în dosarul Turceni-Rovinari.

Premierul este judecat pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați “Șova și Asociații”, în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Dan Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS