Confidenţialitate

Începe înscrierea la grădiniţă

Luni, 21 mai, începe înscrierea la grădiniţă a copiilor nou-veniţi.

Dacă într-o grădiniţă sunt mai multe cereri de înscriere decât numărul locurilor libere, atunci vor fi aplicate criterii de departajare.

Fiecare gradinita stabileste orarul înscrierilor şi il afişeaza, inclusiv pe site-ul instituţiei şi pe cel al inspectoratului şcolar de care apartine.

Dacă într-o grădiniţă sunt mai multe cereri de înscriere decât numărul locurilor libere, atunci vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice.

Criteriile generale includ documente care dovedesc că un copil este orfan de ambii părinţi, de un singur părinte, sau ca un alt copil al familiei este înmatriculat în grădiniţa respectivă, ori daca cel mic are un grad de handicap.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de gradinita. Acestea nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri.

Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea celor generale.

Fiecare gradinita trebuie să afişeze informaţii despre numărul copiilor care pot fi înregistraţi, şi numărul de copii înscrişi zilnic. Gradinitele particulare sunt obligate sa afişeze dacă sunt acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu.

Reînscrierea copiilor care sunt deja la gradinita şi doresc să şi vina si din toamna a început pe 7 mai.