Confidenţialitate

Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe miercuri și se va încheia în 4 septembrie, potrivit unui ordin al ministrului Educației publicat în Monitorul Oficial.

Înregistrarea se poate face online, iar cererea va putea fi trimisă prin e-mail sau poştă.

De asemenea, părinții pot depune cererea la sediul unităţii de învăţământ, în baza unei programări prealabile.

La 25 mai, a fost postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv cei care nu au fost evaluaţi până la data instituirii stării de urgenţă.

În perioada 26 mai – 30 iunie, s-a desfășurat evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, iar în 3 iulie s-a făcut transmiterea proceselor verbale cu numele copiilor şi rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscrierea în clasa pregătitoare.

Miercuri, era programată prima etapă de înscriere în învăţământul primar, atunci când se vor procesa cererile tip.

La 20 iulie, se vor afişa listele cu copiii înmatriculaţi şi locurile rămase libere. Listele se vor putea găsi atât la sediile unităţilor de învăţământ, cât şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar.
A doua etapă de înscriere începe în 21 iulie cu afişarea locurilor libere.

Între 1 şi 4 septembrie, Inspectoratele Şcolare centralizează şi soluţionează cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate şcolară.