Confidenţialitate

7 morți în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța | AUDIO

7 pacienți au murit în incendiul care a cuprins, vineri, secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Un bilanț inițial indica 9 decese.

”Avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea acestora și să sperăm că nu va crește numărul de decedați… Cred că a fost o informație eronată. Din câte știu, nu toți decedații au fost găsiți pe paturi. Nu toți decedații erau arși, cred că unii au murit intoxicați cu fum”, a spus Viorel Teliceanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, au fost publicate primele imagini de la locul tragediei.

Paturi distruse, tavanul negru, aparatura medicală topită de flăcări – așa arată secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Inecțioase din Constanța după incendiul din această dimineață.

Anchetatorii verifică acum cauzele incendiului.

”Am desemnat un procuror criminalist care să efectueze cercetări în această cauză, împreună cu colegii de la Poliție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Cifra corectă, vorbim despre 7 persoane, care și-au pierdut viața, din nefericire, acolo. Cinci în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale”, a transmis și ministrul Internelor, Lucian Bode.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia Europeană a transmis condoleanțe României.

Eric Mamer, purtator de cuvânt al Comisiei Europene, a transmis un mesaj pentru victimele incendiului din această dimineață de la Constanța.

“Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”, a spus președintele Klaus Iohannis, care se declară „îngrozit” de tragedia de la Constanța și a transmis, la rândul său, condoleanțe familiilor victimelor.

Șeful statului le-a cerut premierului Florin Cîțu și ministrului interimar al Sănătății să fie luate măsuri care să evite asemenea tragedii în viitor.

FOTO: INQUAM/Costin Dincă