Confidenţialitate

În Rusia, cei care răspândesc „informații false” despre armată riscă acum până la 15 ani de închisoare | AUDIO

Pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru cei care răspândesc informații false despre forțele armate rusești. Așa prevede un amendament adoptat de Parlamentul din Rusia. În ultimele zile, Kremlinul a stabilit mai multe măsuri prin care să se asigure că la populație ajunge propria versiune despre războiul din Ucraina.

În plin război declanșat de Rusia în Ucraina, Duma de Stat a stabilit că persoanele care răspândesc informații false ce au consecințe grave pentru forțele armate ruse riscă să petreacă până la 15 ani de închisoare. Iar cei care îndeamnă la impunerea de sancțiuni contra Rusiei vor fi și ei sancționați cu amendă.

În ultimele zile, au fost închise mai multe canale media independente ce relatau despre invazia militară rusă în Ucraina. Printre acestea se află postul de radio Eho Moskvî, Ecoul Moscovei și canalul de știri Dojd.

În urma unui decret semnat de președintele Vladimir Putin, elevii de toate vârstele au asistat, joi, la o lecție intitulată „Apărătorii păcii”, în care au primit informații despre ceea ce ei numesc „misiunea de eliberare” în Ucraina și de ce a fost necesară aceasta.

Lecția a fost transmisă online, la ora 12.00, în toate unitățile școlare, iar elevilor li s-a vorbit despre pericolul pe care l-ar reprezenta NATO și  de ce Rusia intervenit în apărare populației civile din republicile Donțk și Lugansk.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Citește și: Reportaj. Ce cred ucrainenii despre Putin: „Este al doilea Hitler, nu are ce căuta aici” / „Cu dinții l-aș prinde dacă aș putea” | AUDIO

Citește și: Lista companiilor care au ieșit de pe piața din Rusia. Apple, BMW, H&M și Cola-Cola, printre acestea

Citește și: Invazia Rusiei în Ucraina, ziua a 9-a: Armata rusă deține controlul centralei nucleare din Zaporojie. Echipa lui Navalnîi cheamă la proteste zilnice