Confidenţialitate

În jur de 200.000 de români vor primi facturi mai mici la energie, odată cu regularizarea, estimează vicepreședintele ANRE

Aproape 200.000 de români vor primi facturi mai mici după regularizare, unele vor fi și cu minus, estimează vicepreședintele ANRE. Asta se întâmplă în urma recalculării consumului cu un preț pe KWh mai mic.

Este vorba de acei clienți care și-au redus consumul în 2022, în comparație cu cel mediu din 2021, pentru care au fost facturați, dar nu se încadrau în limitele prețului plafonat.

Ar fi vorba de aproape 200 000 de clienți, susține vicepreședintele ANRE. ”Clienții casnici s-au preocupat să-și reducă din consum”, a spus Zoltan Nagy la conferința anuală a Asociației Furnizorilor de Energie Electrică.

Oficialul ANRE spune că de luna viitore vor fi emise noile modele de facturi.

Tot de luna viitore cres și tarifele de distribuție. Lucru care se va vedea și în facturile la gazele naturale pe care le vor primii români de luna viitoare.

Citește și: Ratele românilor vor crește, din nou, de la 1 aprilie. Analiștii se așteaptă ca IRCC-ul să ajungă la cel puțin 6 procente | AUDIO