Confidenţialitate

DSP: În Capitală, vor putea funcționa 200 de puncte de vaccinare împotriva Covid | AUDIO

Direcția de Sănătate Publică București a identificat 80 de spații pentru deschiderea centrelor de vaccinare împotriva Covid, iar capacitatea totală de imunizare este de 20.000 de persoane pe zi.

Directorul instituției spune, la Europa FM, că nu toate cele 80 de centre vor fi deschise de la început. În schimb, spațiul expozițional Romexpo, din Sectorul 1, din nordul Capitalei este pregătit.

„Am creionat 12 centre de vaccinare cu 64 de puncte, în același sector mai sunt, dar am zis să le luăm etapizat, vorbim de Sectorul 1. La fel, în  Sectorul 2, am zis că începem cu Circul Metropolitan, unde au rămas 14 puncte de vaccinare”, ne-a explicat Oana Nicolescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toată lumea așteaptă acum să vadă ordonanța de urgență pe care Guvernul trebuie să o aprobe pentru a se putea începe, vineri, etapa a doua de vaccinare.

Ea va prevedea cine suportă toate costurile necesare vaccinării, inclusiv cele cu logistica: frigidere, paturi, scaune, curațenie.

Numai că, în acest moment, nu este clar când va fi adoptată această ordonanță. Ea ar fi trebuit să intre miercuri pe ordinea de zi a ședinței cabinetului Cîțu.

În timp ce șefa DSP București spune că, până luni, începuse doar dotarea Romexpo, mai mulți primari din București au postat fotografii și promisiuni cu buna organizare din unele centre de vaccinare din sectoarele lor:

„În momentul în care noi am făcut evaluarea respectivă aceste centre nu erau dotate, singurul care, într-adevăr, începuse partea de dotări era Romexpo.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.