Confidenţialitate

În Ajun de Crăciun, se construiește! Varianta de Ocolire a Municipiului Bacău va avea o lungime de 30,8 km

Într-un comunicat CNAIR transmis Europa FM, autoritățile anunță că a fost semnat contractul pentru construcția Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău.

Varianta de Ocolire a Municipiului Bacău va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,269 km vor fi construiți la profil de autostrada, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL va proiecta și va construi această Variantă Ocolitoare în termen de 36 luni, din care 6 luni sunt alocate proiectării și 30 luni execuției lucrărilor. Antreprenorul va oferi de asemenea o garanție a lucrărilor de 7 ani.

Contractul în valoare de peste 668.000.000 lei, fără TVA (echivalentul a 142.000.000 Euro) a fost semnat sâmbătă la Bacău de Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga și de reprezentanții antreprenorului,in prezenta ministrului transporturilor, Lucian Șova.

Varianta de ocolire a Municipiului Bacău va traversa lunca dintre râurile Siret și Bistrița, tranzitând zonele administrativ teritoriale ale localităților Luizi, Călugăra, Sărata, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Săuceşti, Iteşti şi Hemeiuş.

Pe traseu vor fi construite 12 poduri și pasaje precum și un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre și dinspre autostradă cât și legătura cu Centrul Municipiului Bacău.

Lucrarea este amplasată la sud, est şi nord de Municipiul Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacau și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de acest Municipiu.

Varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va facilita legăturile între localităţile aflate în vecinătatea Municipiului Bacău inclusiv pe DN2F, DN 2G, DJ 119 şi DJ 207F.