Confidenţialitate

IMM-urile cer Executivului finanțarea mai multor firme afectate de criza COVID-19 | AUDIO

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, cere Executivului să aprobe finanțarea a cel puțin 50.000 de IMM-uri  afectate de criza sanitară.

În acest moment, prin cele trei programe lansate, finanțate din bani publici europeni nerambursabili, Ministerul Economiei a permis alocarea de ajutoare pentru mai puțin de 40.000 de firme.

Unii patroni se plâng că nu mai sunt bani pentru finanțarea cererilor deja aprobate, iar angajații de la Ministerul Economiei nu le mai răspund la telefoane sau solicitări scrise. Florin Jianu:

„Avem un total de 38.500, practic, în acest moment, nu se îndeplinește indicatorul minim asumat de România prin acea Ordonanță de urgență către Comisia Europeană. De aceea, cerem redeschiderea măsurii 1, (…) tocmai pentru a atinge acest indicator minim asumat de România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, recent, pentru platforma media Hotnews, că va accelera ritmul de procesare a cererilor de finanțare din granturile de 1,5 miliarde de euro pentru IMM-uri:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.