Confidenţialitate

IAȘI: Probele ADN trimit în închisoare pentru omor un tânăr achitat de Tribunalul Vaslui

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost condamnat de Curtea de Apel Iaşi la 18 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. În urmă cu doi ani Tribunalul Vaslui a dispus achitarea inculpatului, deşi ADN-ul acestuia fusese descoperit pe gulerul pijamalei victimei.

Judecătorii Tribunalului Vaslui au apreciat atunci că proba ADN, care îl indica drept autor, nu trebuie să fie considerată principala probă a unui dosar. A fost pentru prima dată, când suspectul unei crime, confirmat de probele ADN, era găsit nevinovat. “Explicaţia suspectului în timpul cercetărilor a fost de domneiul fantasticului, susţinând că în seara crimei ar fi dat mâna cu un alt suspect din dosar şi astfel şi-ar fi transmis urmele”, susțin procurorii.
Pe lângă condamnarea la 18 ani de închisoare, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis și schimarea încadrării din cea de tâlhărie urmată de moartea victimei, în omor deosebit de grav şi tâlhărie. De asemenea, instanța l-a obligat pe tânăr să achite soţiei victimei 20.000 lei daune morale, 10.000 lei daune materiale (cheltuieli de înmormântare şi pomenire a victimei), 550 de euro suma sustrasă din casa victimei după comiterea crimei, 34.640 lei cheltuieli judiciare.