IAȘI: Institutul de Boli Cardiovasculare nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu

Nici o operație de chirurgie cardiovasculara nu mai are loc în zona Moldovei, după ce blocul operator al Institutului de Boli cardiovasculare a fost distrus într-un incendiu care a fost stins după aproape șapte ore.

Toate intervențiile de chirurgie cardiovasculară sunt amânate pe o durată nedeterminată. Managerul Institutului nu poate evalua costurile.

Institutul de Boli Cardiovasculare ”I.M.Georgescu” nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu – au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

„La ultimul control efectuat în anul 2017 s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment întrucât Legea 307 a prorogat termenul de obţinere a acestui document, urmând să intre în legalitate. La acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Apelul pentru incendiu la Institutul de Boli cardiovasculare a venit la oo.30. Zece autospeciale au intervenit mai bine de șapte ore pentru stingerea incendiului.

Etajul șase a fost grav afectat. Este etajul unde se afla blocul operator de chirurgie cardiovasculară.

Toți pacienții au fost evacuați și mutați în clădirea alăturată ce aparține de Spitalul Parhon.

Inițial au fost transferați din zona afectată de incendiu 18 pacienți, apoi s-a decis evacuarea a 120 de persoane de la alte etaje.

Un angajat al spitalului de boli cardiovasculare a fost și el evacuat pe scară și dus la Spitalul Sf. Spiridon pentru îngrijiri după ce a inhalat fum.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS