Confidenţialitate

IALOMIȚA: Inspectori înlăturați a doua oară de la conducerea inspectoratelor școlare

10 inspectori școlari demiși de Liviu Pop, fostul ministru al Educației, repuși în funcții prin sentințe judecătorești se pregătesc din nou să fie înlăturați de la conducerea inspectoratelor școlare.

În urmă unei evaluări activității întreprinsă în anul școlar 2016 – 2017, aceștia au primit calificativul nesatisfăcător, fapt ce presupune desfacerea contractelor de muncă.

Printre cei vizați se numără și Luminița Barcari, șefa învățământului ialomițean, dar și Steluța Mitrea, adjunctă acesteia, transmite corespondentul Europa FM, Mădălin Sofronie.

Împreună cu Steluța Mitra, inspector școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, Luminița Barcari a mers la sediul Ministerului Educației pentru a contesta raportul de evaluare în baza căruia au primit calificativul nesatisfăcător, iar în cazul în care contestațiile depuse nu vor fi rezolvate favorabil, documentul va fi atacat în instanța.

Vara trecută, Luminița Barcari a mai deschis un proces împotriva Ministerului Educației, după ce a fost demisă din funcție prin scandalosul ordin al fostului ministru Liviu Pop.

În urmă solicitării ea avut câștig de cauza, Curtea de Apel din București apreciind că desfacerea contractului sau de muncă s-a făcut în mod abuziv.

Luminița Barcari a fost numită la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița în baza unui concurs organizat de Ministerul Educației, în martie 2015, mandatul sau urmând să expire în primăvară anului viitor.

Cât despre Steluța Mitrea, șeful adjunct al Învățământului din Ialomița, această a obținut funcția tot în urmă unui concurs.