Confidenţialitate

Hoții se reinventează: metoda reporterului de televiziune. Cum a rămas un bătrân din Vrancea fără bani

Mare atenție pe cine primiți în casă, pentru că a apărut un nou tip de înșelăciune.

Un bătrân dintr-o comună din Vrancea a rămas fără 4900 de lei după ce a primit în casă un tânăr, care s-a prezentat ca fiind un reporter interesat să realizeze un material despre viața bărbatului. Falsul reporter l-a și filmat pe bătrân, doar că la plecare i-a luat și economiile.

Totul s-a întâmplat la sfârșitul lunii trecute, când un bătrân de 79 de ani, din comuna Vintileasca, a primit vizita unui așa-numit reporter de televiziune. Acesta, un tânăr cu vârsta între 25 și 30 de ani, s-a arătat interesat să realieze un material despre modul de viață al vrânceanului. Încântat de interesul manifestat de televiziune pentru viața sa, bătrânul l-a poftit în casă și a stat de vorbă cu reporterul, căruia i-a povestit toată viața lui.

Tânărul avea și echipament tehnic în rucsac, așa că vrânceanului nu i-a stârnit nici o suspiciune. Abia acum însă familia acestuia și-a dat seama că omul a fost păcălit: o dată pentru că reportajul nu a apărut nicăieri și apoi pentru că odată cu plecarea așa-zisului reporter au dispărut din casă din 4.900 de lei, bani pe care bătrânul îi ținea la loc sigur.

Deși a trecut o săptămână de la momentul faptei până când a fost sesizată poliția, oamenii legii au început cercetările și, pe baza semnalmentelor furnizate de bătrân, îl caută pe falsul reporter. Polițiștii vrânceni atrag atenția că este vorba despre un nou tip de înșelăciune și le transmit oamenilor să aibă mare grijă când primesc în casă persoane străine.