Confidenţialitate

Hipermarketul Cora Lujerului, amendat de ANPC cu 20.000 de lei pentru produse alterate și mucegăite

Nereguli grave descoperite de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului la Hipermarketul Cora Lujerului din Capitală.

În urma unui control, la care a fost și președintele ANPC, Bogdan Pandelică, inspectorii au descoperit, între altele, că erau vândute produse din carne mucegăite, fructe alterate, iar peștele era decongelat în condiții improprii.

Controlul la a fost efectuat ieri.

Inspectorii au constatat o serie de abateri. Sarmalele vândute conțineau produse din carne mucegăite cu mucegai verde.

Fructele – pere, mere sau mandarine – aveau semne vizibile de alterare, erau mucegăite și amestecate cu fructe bune pentru consum.

Peștele era decongelat într-o chiuvetă pe care era așezat un burete pentru igienizare, iar dispozitivele utilizate la prelucrarea cărnii erau murdare și ruginite.

Produsele din carne afumate în unitatea proprie aveau semne evidente de alterare, mucegai și miros urât. Unele condimente erau expirate din noiembrie anul trecut, iar aceleași produse aveau prețuri diferite. Pentru aceste nereguli, Cora Lujerului a fost amendat cu 20.000 lei. Au fost retrase de la vânzare 820 kg de legume si fructe in valoare de 15.030 lei, 17 kg produse din carne.