Confidenţialitate

Simona Halep, felicitată de conducerea WTA. Este oficial lideră până la sfârșitul anului

Este oficial – Simona Halep va termina anul 2018 pe primul loc în clasamentul mondial, performanță pe care o reușește pentru a doua oară la rînd.

Ea începe a 50-a săptămână ca lideră WTA și și-a mărit ușor avansul față de Caroline Wozniacki – de la 931 la 960 de puncte. Ocupanta locului al treilea, Angelique Kerber, este în continuare la peste 2.000 de puncte în urma Simonei.

Simona Halep
a fost felicitată astăzi de conducerea WTA.

“Este remarcabil că a reușit să câștige primul ei trofeu de Grand Slam din carieră la Roland Garros și a mai jucat alte șase finale”, spune președintele circuitului feminin, Steve Simon.

Simona Halep va ajunge pînă la sfîrșitul anului la 60 de săptămîni ca lideră mondială și o va depăși astfel pe Viktoria Azarenka în topul jucătoarelor care au stat cel mai mult în fruntea clasamentului WTA. Ea va urca pe locul 10 în această ierarhie.

Recuperată după ce a fost diagnostică recent cu hernie de disc, Simona Halep participă săptămâna aceasta la Kremlin Cup, unde va juca direct în optimi, cu câştigătoarea partidei dintre Anastasia Pavliucenkova și Ajla Tomljanovic.